dijous, 14 d’octubre de 2010

Destacats del mes

FADERHEAD - "Black Friday"
Com ja haureu llegit, àlbum conceptual del senyor FaderHead sobre una "mala" nit de divendres. Un àlbum que es desmarca dels seus predecessors, no tan sols amb el títol (existeixen FH1, FH2 i FH3), sinó també amb el so i l'estructura de les cançons. FADERHEAD tenia una estructura típica de cançó sobre els 3'30'' - 4'. Ara ha afegit cançons lentes, minutatge divers i ha mantigut allò bo que ja tenia. Un encert. Espectacular resultat (deixant de banda la temàtica absurda del disc, encara que tampoc requerim tractats de pau en vers). Altament recomanable, accessible, pop, graciós, elèctric, amable, contundent, ben fet (encara que acabat a un volum baixet comparat amb allò general). Han col·laborat en aquest nou disc de FADERHEAD il·lustres personatges del món de l'electrònica obscura, com Daniel Graves, Ted Phelps, Kirschan Wesenberg, Chris Pohl, Marco Visconti, Daniel Myer o Steve Naghavi. Vaja, tothom. Escolta'l i compra'l aquí.

CULTURE
KULTÜR - "Spirit"
Tornen els andalusos més elegants del panorama fosc europeu. Si al 2005 van publicar un excel·lent disc anomenat "Reborn", ara es sobreposen al pas del temps i a ells mateixos, i llancen "Spirit", un discàs. Electrònica, synthpop, futurepop o com tu vulguis classificar-ho, és igual. Son onze tracks impressionants. Meitat de temes més orientats als clubs, els altres més tranquilets per escoltar a casa amb uns bons monitors. Cal destacar el bon treball del cantant Salva Maine (compte que a vegades sembla que Peter Heppner faci una col·laboració). Aquest "Spirit" significa el debut de CULTURE KULTÜR amb el segell Caustic Records i que seguraments els tornarà a portar als primers llocs de vendes, als primers llocs de millors discs de l'any, i als primers llocs dels discos més ben valorats. S'ho mereixen. Un disc imprescindible per als amants de la música electrònica elegant. Et regalen a més a més una versió del clàssic "Love will tear us apart". Escolta'l i compra'l aquí.

ROTERSAND - "Waiting to be Born"
Kirschan Wesenberg i els seus, tornen a publicar una de les joies que s'acostumen a anomenar EP. Un nou treball indispensable d'aquesta banda electrònica, formada per uns músics amb una llarga carrera musical a les seves esquenes. Qualitat no en falta. Els so és preciós. I la evidència és evidència. Ajuntar els millors temes del seu anterior treball ("Random is Resistance") re-versionats, re-mixats, re-treballats, re-tot... és una fòrmula d'èxit. ROTERSAND han aconseguit també una magnífica versió de "A strange kind of love" (original de Peter Murphy), han grabat dos nous temes i han comptat amb la col·laboració de SITD i iVardensphere. Què més vols? Res! Ho té tot. Un complement ideal pel citat "Random is Resistance". Repassa la discografia d'aquesta banda, i veuràs que faran història. Apassionant. Directament, compra'l aquí.