divendres, 15 d’agost del 2008

Entrevistes [any 2005]

.DE/VISION: l'equilibri entre la claror i la foscor.
Per començar aquest 2006 us oferim una entrevista als DE/VISION, un grup que porta 17 anys en l'escena electrodark, encara que ells es defineixen com un grup que fa "cançons de pop electronic". Dotze cançons de pop electronic formen 'Subkutan', la seva última creació. Un disc que ells defineixen així: "totes les cançons tenen en comú una atmosfera melancolica i fosca", encara que "és important mantenir l'equilibri entre el costat fosc i el clar".
DE/VISION també ens han confirmat que estaran de gira per Espanya aquest any 2006, acompanyats per IRIS, un dels pocs que els agrada de l'actual escena electrodark, que amb el pas del temps ells asseguren que "moltes de les bandes sembla que tenen por a buscar nous camins". "El món no necessita cap altre Wolfsheim, De/Vision o Depeche Mode". Per acabar us desitgen "un bon any nou". Esperem que 2006 sigui un bon any per DE/VISION i el seu nou 'Subkutan'.

Entrevista DE/VISION (en català)

Interview DE/VISION (english version)

.BLADE DJ: naughty girl.
Des d'un principi, entrevistar a DJs de tot el continent europeu ha estat un intent en aquest apartat d'entrevistes. Després d'haver entrevistat un parell de DJs de Barcelona i de seguir esperant les respostes de Rexx Arkana, ara és el torn de BLADE, una de les DJs més rellevants a Italia i una noia que s'esta obrint camí en l'escena electrodark europea. No em dedicare en aquestes línies a destacar algunes de les frases més destacades de l'entrevista, ja que gairebé la podríem reproduïr íntegrament. No per que sigui gaire interessant tot, sinó per la brevetat de l'entrevista. De totes maneres, agraeeixo enormement la seva presència a EUROPA i us recomano que llegiu la entrevista a aquesta DJ, model i, en un futur, maquilladora d'efectes especials.

Entrevista BLADE DJ (en español)

Interview BLADE DJ (english version)

.DISTORTIONGIRL: kulturobscura.
Sonidobscuro es una de las millors pagines escrites en espanyol sobre el món de la música obscura (link a l'apartat de 'Links'). Y Culture Kultür és, segons la meva opinió, el millor grup d'electrodark de la península. Un punt en comú entre aquests dos aspectes és Distortiongirl que, a part d'això, també fa algunes coses més. Fa uns dies que ha tornat de la gira europea amb Culture Kultür, un gira que l'ha sorprès una mica "molta gent es sabía les lletres o quan s' inicia una melodia que coneixen es posen a cridar i a aplaudir, ens demanaven fotos y pujaven a l'escenari a cantar". Culture Kultür també han tocat a varies ciutats de l'estat espanyol i "en els proxims mesos tocarem en algunes ciutats més". Pel que fa a la seva activitat com a DJ, Distortiongirl, punxa després dels concerts del grup i li agradaría posar en locals no gaire concorreguts "o noise total, o new wave y techno pop". Evidentment, també hem parlat de Sonidobscuro, "un 'lloc' on la gent pugui informar-se dels events de la seva moguda". A part de tot això, a l'entrevista, pots llegir moltes més coses sobre el seu treball en una productora, sobre l'escena europea, sobre l'escena espanyola, recomanacions musicals i altres, totes crec que molt interessants.

Entrevista DISTORTIONGIRL (en català)

Entrevista DISTORTIONGIRL (en español)

.SUICIDE COMMANDO: hellraiser?
Johan van Roy és Suicide Commando, un dels grups que porta més anys en la música electrodark. Un grup referència per a molts i, per a la pàgina web Europa, tot un honor poder intercanviar unes paraules amb ell. D'aquí a pocs dies (15 i 16 d'octubre) estaran tocant a Barcelona i Madrid, en dos concerts especials, que serviran per estrenar algunes cançons noves del pròxim treball 'Bind torture kill'. Johan van Roy diu que "encara estic treballant en aquest nou àlbum, però diria que el nou disc serà més variat que ‘Axis of evil'. Alguns tracks seran en la mateixa línia, altres seran més similars als inicis de Suicide Commando, i en alguns temes mostrarem una dimensió totalment nova de Suicide Commando. Així que tindreu sorpreses". Amb Johan van Roy hem parlat de la trajectoria de Suicide Commando, dels seus àlbums preferits, de les seves aficions i de l'evolució de la música electodark. Ell va començar a principis dels 80, però "abans, un grup tenia temps de creixer i madurar; ara la gent es compra un PC amb alguns softsynths i, dues setmanes més tard, té llest el seu primer CD". A part de parlar clar, Johan van Roy també té ganes de veure i saludar tots els seus fans en els concerts de Barcelona i Madrid. Així que no us perdeu aquests dos concerts, ni us oblideu de llegir l'entrevista en exclusiva per Europa (està en català, espanyol i anglès).

Entrevista SUICIDE COMMANDO (en català)

Entrevista SUICIDE COMMANDO (en español)

Interview SUICIDE COMMANDO (english version)

.DJ SANDMAN: sanctuary addict.
Vam començar les entrevistes a DJs fa un temps, amb l'entrevista a Sergio Delirio. Ara, DJ Sandman, resident de Sanctuary club a Barcelona, contesta les preguntes d'Europa. Últimament DJ Sandman, ha estat fent varies visites a Madrid i coneix l'escena dels clubs d'electrodark a nivell estatal: "A Madrid hi ha moltissima més gent, però Barcelona esta molt més al dia musicalment parlant". A l'entrevista parla de Sanctuary, de la nova web que estan preparant i de les Bunkertracks, una festa mensual que també s'exportarà a Madrid, "ja que abarca uns estils que en aquella ciutat son poc punxats". Seguint l'esquema bàsic de les entrevistes d'Europa, li hem preguntat per les seves aficions, que ens/us recomani alguns discos i on li agradaria estar com a DJ resident si no existis Sanctuary. Ho pots llegir tot a l'entrevista (tria entre català i espanyol).

Entrevista DJ SANDMAN (en català)

Entrevista DJ SANDMAN (en español)

.APOPTYGMA BERZERK: rock the world.
Aprofitant la publicació de "You and me against the world", el nou disc d' APOPTYGMA BERZERK, hem parlat amb Stephan Groth, el cantant danés de la banda noruega. Ens ha comentat com sona el seu nou treball: "You and me against the world” és d'alguna manera un retorn a les nostres arrels", i l'ha presentat com "més rocker i menys orientat al dancefloor ". Stephan Groth m'ha semblat una persona molt amable i senzilla. "M'agrada jugar a la Xbox i sóc un gran fan de pel·lícules daneses i de tot el que fa David Lynch". Les seves recomanacions musicals son els proxims treballs de COVENANT, LADYTRON i DEPECHE MODE. I també m'ha semblat sincer i segur de tot el que fa: "Mai em canviaria a mi mateix, ni la música que faig, només per a satisfer als fans. Ells poden seguir-me o no. Però no m'interpreteu malament, els verdaders fans son molt importants per a mi". L'entrevista, per a que la pogueu entendre bé i de pas aprendre idiomes, està en català, espanyol i anglès. APOPTYGMA BERZERK : punt de referència. Jo no esperaría més per a comprar-me "You and me against the world"!

Entrevista APOPTYGMA BERZERK (en català)

Entrevista APOPTYGMA BERZERK (en español)

Interview APOPTYGMA BERZERK (english version)

.SERGIO DELIRIO DJ: eclipse total.
Finalitzada ja la temporada 2004-2005 de Nocturna i a punt començar la novaa temporada, es un bon moment per a saber les opinions de Sergio Delirio, DJ de Nocturna club i un dels principals promotors de concerts d'electrodark que es fan a Barcelona i a Madrid, al capdavant de Eclipse Group. En referència als concerts diu que "es un gran esforç que estem realitzant per a que l'escena segueixi viva a la nostra ciutat". I ens avisa: "per a la proxima temporada tenim preparades moltes sorpreses que no deixaran indiferent a ningú". Si vols saber més coses d'un dels millors DJs nacionals, dóna un cop d'ull a l'entrevista on parla de les seves aficions, dels seus viatges als Estats Units, d'on li agradaria estar com a DJ resident si no existís Nocturna, de la guitarra de B. B. King, i més coses...

Entrevista SERGIO DELIRIO DJ (en català)

Entrevista SERGIO DELIRIO DJ (en español)

.ANGELS & AGONY: amor y luz.
Reiner Kahle, Marco van Belle i Erik Vierenga son uns holandesos que composen dark electronic tracks. El grup va ser fundat a la tardor de 1995 per Reiner, qui posa les veus en les seves cançons. Erik les guitarres i Marco els teclats. Ells son ANGELS & AGONY , el segon grup que contesta les preguntes de EUROPA. De moment han editat dos LPs: "Eternity" i "Avatar". Però a l'entrevista diuen que estan treballant amb el tercer disc: "El nou album tindrà la mateixa signatura". Son ANGELS & AGONY , un grup avalat per Ronan Harris ( VNV NATION ) qui va produir el primer LP "Eternity". Les seves lletres tracten temes filosofics, budisme, taoisme, amor, mort... "La religió esta organitzada i predeterminada, basada en antics escrits. La espiritualitat es més que això, esta més enllà del que podem veure, sentir, escoltar o entendre. I la fe ha de sorgir fruit d'una búsqueda veritable. La fe ha de sortir del cor". A l'entrevista també diuen que els agradaria venir a tocar a Espanya: "Es un país precios, amb un menjar molt bo". La pregunta que ens hem deixat de fer-los és: "Encara us ho passeu bé, des de que heu deixat l'alcohol?".

Entrevista ANGELS & AGONY (en español)

Interview ANGELS & AGONY (english version)

.CESIUM_137: nous camins.
Els primers en respondre les preguntes d'aquesta web, han sigut els nord-americans CESIUM_137 . Isaac Glendening i Vince Guzzardo ens parlen sobre la seva visió de la música electrónica: “El nostre proper álbum us farà repensar la manera com s'hauria de fer i escoltar la música dance . Aquesta música no està dissenyada per al dance floor , sinó per als estadis”. Després d'editar “Elemental” al 2004, seguit d'un EP (“Luminous”), ens sorprendran amb un nou treball, que estan acabant de coImpemposar. “Sona com una mescla de trance , hard EBM, synthpop i IDM. Escoltareu nous sons i noves tecniques de producció mai utilitzades en música electronica”. A l'entrevista podeu llegir també les seves opinions sobre les diferències entre l'escena alemanya i americana: “L'escena electrodark és més àmpliament acceptada a Alemanya, que aquí als Estats Units”. “La música americana és horrible. Està totalment faltada de creativitat i massa orientada al so de guitarres”. CESIUM_137 parlen també de les seves aficions a part de la música. I recomanen discos a tots els lectors d' EUROPA . I ens avisen: “Tot el que podem dir és que tots aquells que ens hagueu escoltat, prepareu-vos!”. CESIUM_137 no és el típic grup que “crida amb pedals de distorsió sobre Korg beat boxes ”.

Entrevista CESIUM_137 (en català)

Interview CESIUM_137 (english version)