dissabte, 16 d’agost del 2008

[Breu Review] Summer Darkness 2008

Els Països Baixos (perquè estan sota el nivell del mar) no son populars només pels seus molins i camps de tulipans, o les boles gegants de formatge. En una ciutat a uns 20 minuts de Amsterdam (viatjant amb tren) s’hi celebra un festival de música. La ciutat es Utrecht i el festival: Summer Darkness.

L’edició de 2008 comptava amb un cartell excel·lent: Apoptygma Berzerk, Mesh, Combichrist, Echo & the Bunnymen, Reaper, Nachtmahr, SITD, Within Temptaion, Misery, Scandy, XMH, Schallfaktor, De/Vision, 69 Eyes, Spectra Paris, Synacapse, Alien Vampires, Das Ich, Pattenbrigade:Wolff, Garden of Delight, Welle:Erdball, SkinJob, Sonar i més grups; a més de DJs per tots els espais entre concerts i afterparties; una trobada del portal VampireFreaks; una desfilada de Gothic Lolitas; i més concerts de dark-folk en un escenari situat al peu de la catedral de Utrecht. És per pensar-s’ho. Així que, ja que estavem de vacances a Holanda, vam decidir anar al festival. Vam veure els actes a l’aire lliure i a alguns concerts. Vam veure Nachtmahr, que presenta un directe que no dista gaire al que ofereix al disc; a no ser per les tres estàtues vives que acompanyaven a l’escenari al senyor Rainer i al seu company emmascarat). Van tocar mitja hora i van marxar. Després Reaper va oferir més espectacle. Fins i tot, el senyor Vallis va marxar de l’escenari a fer una cervesa mentre Drazen (de Schallfaktor) tocava “Urnensand”. També van sortir a l’escenari els “amics” SITD , que van portar a Utrecht tots els seus clàssics. Van mostrar més ganes ells que el públic. Finalment, vam poder assistir al directe de Mesh, on el públic es mostrava més animat amb els clàssics del grup. Molts més riures i van haver a la desfilada de Gothic Lolitas.

En definitiva, un festival a tenir en compte. Felicitats als seus organitzadors. Gran afluència de públic, tot i la seva coincidència amb el Mera Luna. Cal remarcar també que la ciutat és molt bonica, i els coffeshops i restaurants son més barats que la capital turística Amsterdam.