divendres, 24 d’octubre del 2008

CD reviews [10.1]

Root4 - Vortstellungskraft (2008)
Sincerament: no sabia res d'aquest grup alemany (d'on si no?) anomenat Root4; però la màgia d'aquesta època en que et pots descarregar discos sense sentit, a vegades et sorprèn. Roots4 son 4 alemanys de Aschaffenburg, fans de la música de And One, Depeche Mode, Nitzer Ebb... Ara presenten el seu nou disc. 'Vorstellungskraft' és un disc rodó, d'aquells que tenen un inici, un nucli i un desenllaç. Em recorda als noruecs Essence of Mind (que a la vegada se'ls comparava (desafortunadament) amb Combichrist)). Root4 son més "pop", i alguns sons que no acaben de lligar; però vist el que surt últimament, aquest és un dels millors àlbums d'aquest octubre. Un baix que t'agradarà, bases típiques i tòpiques (què més pots demanar?), veus sense distorsió, lletres en alemany i anglès (que no diuen "fuck you" o "I need you, I feel you")... i fins i tot, una versió del tema "Eisbär". Si vas a la teva botiga de discos habitual, potser no el trobaràs; però si busques per internet, segur que el pots comprar. 'Vorstellungskraft', el disc que Root4 ha publicat aquest 2008, ha estat editat pel segell Sonic Boom Records.
8/10
TrümmerFrau - Músika Mottekki (2008)
Finalment ha vist la llum el primer album de TrümmerFrau. Finalment TrümmerFrau ha trobat un segell (FlashPopMedia) que ha confiat en aquest genial projecte musical. 'Música Mottekki' és, com diuen ells mateixos, "probablement el primer album del món de electrònica freaky i melodia". Dins d'aquest 'Músika Mottekki' i reconeixeràs el clubhit "Gimme All Ya Juice, Baby", que estava en alguns recopil·latoris populars. Però tots els altres temes et sorprendran agradablement. Des de temes més potents i densos ("Anapeadrumawar" o "Ohrenfcik"), passant per temes amb distorsió de guitarres ("My Love is Noizy"), a temes ambientals ("Bipolar" o "Believe in Nothing") per posar la pausa necessària, a una cançó amb lletres tradicionals ("Elben"), pianos, violins... Un disc amb majúscules. Tot acompanyat amb un llibret amb històries i bromes sobre les cançons (en alemany, això sí). De totes maneres, 'Músika Mottekki' és un disc que has de tenir. Serà el Disc del Mes de novembre a Europa. Ha arribat el seu moment: TrümmerFrau is gonna rock you now!
11/10
Lost Area - Manmachine (2008)
Lost Area sempre m'ha semblat un clon de BlutEngel. Mai m'ha convençut cap àlbum dels que han fet (de BlutEngel algun es pot escoltar sencer). Sempre treuen algunes bones cançons, però el resultat global del disc és molt fluix. Potser és que el minutatge dels seus àlbums és excessiu... no sé identificar el problema. El mateix problema però, és el que es repeteix a 'Manmachine', els seu nou disc. Escoltes els quatre primers tracks i tens esperança, i penses que finalment ho han aconseguit. Passen els minuts i la força va baixant. Fins esvaïr-se. I això que en aquest nou disc, Lost Area han augmentat de velocitat, han introduïts tocs bastant trance, més futurepop i han mirat a les pistes de ball més marxoses d'Europa. Però arriba la pista 8 i tot s'acaba. Així, et recomanem la primera meitat d'aquest 'Manmachine'. La segona meitat no te la grabis. O que es dediquin a treure EPs... Sort dels dos clubsmixs que regala el disc (això puja nota). Lost Area: Electro and Emotion.
7/10
FaderHead - FH3 (2008)
Diuen que el senyor FaderHead s'ha calmat, que ha fet un disc més seriós. 'FH1' i 'FH2' eren dos grans àlbums, que amb el temps no han acabat de establir-se al nostre país. Eren discos amb una bona impressió inicial, bastant frescos (si es pogués saber la temperatura exacta). 'FH3' és més suau (si es pogués saber la temperatura exacta). Evidentment, també deix molt bona impressió, un cop escoltat unes poques vegades. Més industrial, menys ballable. Això sí, no li falta el clubhit de torn ("TZDV") amb números dits en alemany, que aviat podràs escoltar a la teva discoteca preferida. Straftanz? Una mica d'Straftanz sí que s'ha tornat, el sr. FaderHead. Però també més rock, més sentimental, més cantautor... Hednoize! No em queda res més que recomanar-te 'FH3'. Un disc intel·ligent, veient els seus dos predecessors. Tocava fer això, sí senyor! Encert excel·lent.
10/10